П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ вирішила провести у Святогірській Лаврі, яка переховувала Гіркіна, форум «Люди миру»

    Попри російсько-українську війну, захоплення українських територій, та незаконні референдуми, Російська церква в Україні не зупиняється у своєму прагненні догодити Кремлівським господарям.
    Так 17 серпня 2020 року Священний Синод цієї церкви вирішив «продовжити миротворчі ініціативи з припинення збройного конфлікту на Донбасі». У зв’язку з цим ухвалено рішення у вересні 2020 року в Свято-Успенській Святогірській Лаврі провести Форум «Люди миру», йдеться на сайті так званої УПЦ МП.
    Варто зауважити, що в офіційному документі «УПЦ МП» так і написано «збройний конфлікт». Не війна, не окупація, не загарбання, і ні слова про російського агресора. А збройний конфлікт. Онуфрій вже відзначився минулого разу такими висловлюваннями, а тепер, це репрезентує і ціла РПЦвУ.
    Також проросійських церковників зовсім не турбує що Святогірська Лавра неодноразово ставала центром скандалу, адже сам Ігорь Гіркін розказував, як ченці цієї лаври були його охоронцями. Таким чином у 2014 році проросійські бойовики на Донбасі освячували свої прапори в храмах і були впевнені в підтримці Української православної церкви Московського патріархату.
    І тепер Онуфрій із своїми єпископами хочуть у цьому розсаднику «русского міра» провести форум «Люди миру». Відчуваєте глибину лицемірства та блюзнірства із захисників України? Церква яка неодноразово відмовлялась відспівувати українських військовослужбовців, учасників АТО й ООС, називаючи їх різними образливими словами, в чергове заявляє про мир і хоче провести форум у монастирі де монахи служили охороною в Гіркіна.
    Церква яка “кришувала” парамілітарні козацькі угрупування по всій Україні тепер на Синоді заявила, щоб створити Колегію козацьких військових священників у складі відділу РПЦвУ у справах пастирської опіки козацтва України.

    Найсвіжіше

    Популярне