Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    МВС: Уряд обмежив відвідування іноземцями Умані під час святкування Рош га-Шана цього року

    Кабінет міністрів та Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримали пропозицію Міністерства внутрініх справ про введення технічних обмежень в період коронавірусу на відвідування Умані іноземцями. .
    Щороку до Умані приїздить від 30 – 50 тисяч хасидів з різних країн, які протягом трьох днів святкують та проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця. Такий формат масового заходу під час пандемії створює величезні ризики розповсюдження вірусу не лише для учасників заходу, а і для місцевого населення, повідомляє прес-служба МВС.
    «Ми з повагою ставимося до національних традицій різних народів та релігійних спільнот та щороку робимо усе, аби вони проходили за найвищими стандартами безпеки. Проте останні тижні Україна фіксує ріст спалахів захворювання на короновірус серед населення. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших державах. Що змушує Уряди цих країн повертатися до більш жорстких карантинних обмежень. Ми заслухали доповіді профільних міністрів на Уряді і дійшли висновку, що епідеміологічна ситуація в країні та світі не дає змоги організовувати та проводити масові заходи, тим паче за участі іноземців», – зазначив Арсен Аваков.
    Очільник МВС додав, що аналогічної домовленості МВС досягло із представниками Української православної церкви та Православної церкви Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресної ходи через пандемію. Тому сподівається на розуміння в цьому питанні і від представників хасидської релігійної спільноти.
    Ранвше міський голова Умані погрожував радикальними заходами у разі неухвалення урядом заходів, що обмежують паломництво до Умані.

    Найсвіжіше

    Популярне