П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Злочинці уникнули покарання – затримані у Білорусі «вагнерівці» повернулись до Росії

    Республіка Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків приватної військової компанії «Вагнер», які були затримані на території країни. Декілька затриманих приймали участь у бойових діях на Донбасі на боці проросійських бойовиків.
    Про це пише «Українська правда».
    Генеральна прокуратура Російської Федерації підтвердила, що вказані особи перетнули держкордон і перебувають на території Росії. Ще один бойовик, який має білоруське громадянство, на разі, лишається на території Республіки Білорусь.
    «Укрінформ» повідомляє, що в Офісі президента України відреагували у Facebook словами жалю на згадану подію.
    «Україна з прикрістю сприймає рішення Республіки Білорусь передати Росії раніше затриману групу осіб, які належать до приватної військової компанії «Вагнера». Безумовно, Республіка Білорусь – незалежна держава з власною позицією, але українська сторона очікувала більш юридично коректного й зваженого рішення», – йдеться в повідомленні.
    Нагадаємо, що 29 липня правоохоронні органи Республіки Білорусь затримали 33 особи, які виявилися найманцями російської приватної військової компанії «Вагнер». Офіс генерального прокурора України направив до генпрокуратури Республіки Білорусь запити про видачу, з числа затриманих, учасників збройного конфлікту на Донбасі. 5 серпня, президент Білорусі Аляксандр Лукашенко заявив, що готовий до співпраці з Україною з питань затриманих бойовиків.

    Найсвіжіше

    Популярне