П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Диякон РПЦвУ Новинський закликав Зеленського визнати вибори у Білорусі

    Народний депутат і диякон Російської церкви в Україні Вадим Новинський звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням офіційного визнання підсумків виборів президента республіки Білорусь, що відбулись 9 серпня.
    «Звертаюся до Вас з закликом визнати результат виборів в Білорусі, привітати президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка з обранням, підтримати ідеї неконфліктного вирішення ситуації і дотримання принципів демократії», – написав Новинський у Facebook.
    За його словами, згідно з попередніми даними, переважна більшість громадян Білорусі віддали свої голоси за чинного президента Аляксандра Лукашенка. Депутат вважає, що «певні сили в білоруському суспільстві намагаються вплинути силовим методом на результати волевиявлення».
    Політик нагадав, що Білорусь є важливим стратегічним і економічним партнером України. При цьому Мінськ сьогодні є площадкою для «дипломатії миру» для багатьох держав, у тому числі щодо конфлікту в Україні.
    «Саме в Мінську ведуться складні переговори про майбутнє світу і в Україні, працює Мінська контактна група. Білоруське керівництво робить дуже багато для того, щоб між країнами-сусідами була довіра, взаємна повага і зберігалися дружні, доброзичливі відносини між нашими народами», – сказав він.
    Новинський зазначив, що процеси, які відбуваються зараз в Білорусі, мають «аналогічний сценарій з тими, що відбувалися в Україні раніше».
    «Україна вже двічі переживала аналогічні процеси. І у подій, які спостерігаються в Білорусі, є чимало спільного з подіями в Україні в 2004 і в 2014 роках. Можна говорити про втручання в справи суверенних держав зовнішніх гравців, підтримку протестних акцій ззовні, до насильницької зміни діючої влади, – заявив Новинський, додавши, що зволікання з визнанням результатів президентських виборів в Білорусі – на руку прихильникам деструктивних сил всередині України».
    Політик переконаний, що офіційне визнання виборів Україною стане важливим сигналом щодо нормалізації ситуації в регіоні і буде сприяти розвитку відносин між державами.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній закликав білорусів захищати вільне майбутнє та виборювати автокефалію Церкви. В той час як Російська церква в Білорусі закликала утриматись від «барикад і мітингів». Очільник білоруської філії РПЦ «сердечно привітав» Лукашенка з перемогою на виборах

    Найсвіжіше

    Популярне