П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх назвав Московський Патріархат ворогами і «невдячними дітьми»

    Глава Константинопольської православної церкви патріарх Варфоломій назвав Московський Патріархат, який перервав євхаристійне спілкування з Константинополем після надання автокефалії Православній церкві України, ворогами і «невдячними дітьми».
    Про це повідомляє Orthodox Times.
    Так, за повідомленням ресурсу, патріарх Варфоломій заявив про видимих ​​і невидимих ​​ворогів Константинопольської Церкви-Матері і про невдячних дітей, які отримали користь від Константинопольської церкви, але тепер «Хто їсть зі Мною хліб підняв на Мене п’яту свою» (Ін.13: 18 ).
    «У нас є вороги, справа не в тому, що у нас їх немає, а в тому, що їх багато … – Вороги – це не тільки ті, хто про це заявляє і кого ми знаємо як своїх ворогів, але і ті, хто користується благами Вселенського патріархату, його духовні нащадки. Отже, у нас також є невдячні діти, але ми обіймаємо їх усіх з любов’ю».
    Патріарх Варфоломій нагадав, що після надання автокефалії ПЦУ Московський Патріархат «перервав спілкування зі Вселенським патріархатом, тобто з його Матір’ю-Церквою ».
    Він підкреслив, що «ми продовжуємо обіймати всіх, ворогів і друзів, нашою любов’ю, нашою молитвою і нашим розумінням».
    Особливо він відзначив турботу Константинопольської церкви про кожного парафіянина «незалежно від його національного походження, оскільки вона піклується про духовні потреби і підтримки румунських, українських, російських, молдавських, гагаузьких і, останнім часом, грузинських православних християн, які приїхали як іммігранти і тепер постійно живуть в Константинополі, будучи паствою Матері-Церкви».
    Нагадаємо, представник РПЦ вразив недолугою відповіддю на слова Вселенського патріарха Варфоломія. Також Вселенський патріарх однією фразою нівелював міфологію «русского міра».

    Найсвіжіше

    Популярне