П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Білорусі прокремлівські тітушки розвертають кримсько-донецький сценарій – опозиціонерка

    Кандидатка у президенти на виборах Білорусі Анна Конопацька вважає, що поряд із мирними протестами в Білорусі свою діяльність розвертають «прокремлівські тітушки». Вони втираються в довіру опозиційно налаштованій молоді.
    Про це Анна Конопацька розповіла в ефірі телеканалу 1+1. Вона зауважила: протести, що тривають у Білорусі, слід розрізняти.
    «У Білорусі проходить ситуація, що схожа на кримсько-донецький сценарій. Багато хто розуміє, що проросійські тітушки в Білорусі творять хаос, вони втягують у свою протиправну діяльність опозиційно налаштовану молодь», – висловилася вона.
    За словами політикині, у Білорусі протестують дві категорії:

    • Є мирні протести, на які виходять громадяни. Приміром, символом цих протестів стали жінки. Вони виходять проти виборів, що стали суцільним беззаконням.
    • А є протести, які за словами Конопацької, куруються діями «навколоросійських, прокремлівських, олігархічних структур і за їхні гроші».

    Також Конопацька наголошує, що люди виходять на вулиці білоруських міст проти влади, диктатури, яка встановилася.
    «У нас авторитарна диктатура, у нас рішення ухвалює одна людина. Люди виходять проти беззаконня. Але, на жаль, не звучать заклики до відродження свідомості білорусів, відновлення державності, незалежності», – наголосила Конопацька.
    Джерело: 24 канал

    Найсвіжіше

    Популярне