Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Мін’юст може анулювати реєстрацію партій Медведчука і Шарія

    Громадська рада при Міністерстві юстиції України розглянуло звернення ряду політичних та громадських організацій щодо заборони діяльності в України політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» та «Партії Шарія».
    Про подію розповідає УНІАН.
    Нагадаємо, що лідером «ОПЗЖ» є кум Президента Російської Федерації Владіміра Путіна Віктор Медведчук, а «Партії Шарія» – проросійський блогер Анатолій Шарій, який протягом тривалого часу проживає за межами України.
    Причиною звернення до Мін’юсту стала діяльність вказаних партій, яка шкодить національній безпеці України. Відтак, 30 липня поточного року українські патріотичні організації офіційно звернулись до Громадської ради при Міністерстві юстиції із вимогою анулювати реєстрацію «ОПЗЖ» та «Партії Шарія».
    12 серпня голова Громадської ради при Міністерстві Василь Гончарук повідомив, що рада прийняла рішення рекомендувати відповідним органам, зокрема, Міністерству юстиції, розпочати юридичний процес із зазначеного питання.
    У повідомленні також наводяться слова авторів звернення, які запевняють, що Служба безпеки України і Мін’юст уже розпочали розслідування на предмет порушення вищевказаними політсилами ст. 5 і 21 Закону України «Про політичні партії в Україні».

    Найсвіжіше

    Популярне