П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Росія не має шансів на перемогу шляхом затягування війни на сході України

    Двопартійна група сенаторів Конгресу Сполучених Штатів Америки представила законопроект, який передбачає стратегію військової підтримки України у довготривалій перспективі, повідомляє «Голос Америки».
    Документ містить концептуальні нововведення, оскільки, до цього моменту, військова допомога Україні закріплювалась щорічно в оборонному бюджеті США.
    Сенатор-республіканець Роб Портман зазначає: «Документ про партнерство заради безпеки України є важливим для планування у довгостроковій перспективі. Законопроект передбачає надання щорічної військової допомоги Україну на суму у 300 мільйонів доларів США», – повідомив конгресмен.

    Зображення: кадр з ukrainian.voanews.com

    Роб Портман особисто відвідував лінію зіткнення на сході Україні і стурбований тим, що українці гинуть захищаючи свою країну.
    Колега Портмана сенатор-демократ Кріс Мерфі озвучив головну мету стратегічного військового співробітництва Штатів та України. «Даючи військову допомогу Україні, ми даємо росіянам зрозуміти, що вони не можуть розраховувати на перемогу шляхом затягування цієї війни», – наголосив Мерфі.
    Він переконує, що республіканці і демократи разом дали чітко усвідомити – є двопартійне погодження щодо впровадження міцних американсько-українських відносин і, особливо, надання безпекової допомоги.
    Зображення: кадр з ukrainian.voanews.com

    «Ми не зупинимось, поки Україна не поверне контроль над територіями, які міжнародна спільнота визнає українськими», – запевнив сенатор Кріс Мерфі.

    Найсвіжіше

    Популярне