П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ привітала парафіян, що покинули РПЦвУ після того як їх священник привітав Путіна

    Православна Церква України привітала парафіян що покинули Російську православну Церкву в Україні після того, як російський священник привітав Путіна. Богослужіння тепер линуть українською.
    «Дорогі брати і сестри! Наша велика і дружна церковна родина щиро вітає у своєму складі парафію села Галинівка, що на Волині. Нещодавно Свято-Сергіївська релігійна громада прийняла рішення про приєднання до Православної Церкви України», – йдеться у вітанні ПЦУ.
    Зазначається, що мешканці села думали про перехід вже давно, а останньою краплею стало привітання настоятелем у фейсбуці президента країни-окупанта з іменинами. Тоді громада написала прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея, щоби її прийняли у склад Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України. Нині мають нового священнослужителя, який відновив богослужіння й молитву, яка лине українською мовою – поки що лише на території храму.
    У ПЦУ кажуть, що громаді ще належить повернути собі храм, збудований спільними зусиллями.
    «Бажаємо їм у цьому Господньої допомоги та наснаги у боротьбі за справедливість. Дякуємо Богові та підносимо молитви за наших братів і сестер, які ствердили свій вибір – належати до єдиної помісної Православної Церкви України. Її двері завжди відкриті для всіх!», – підсумовується у вітанні парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне