Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії від COVID-19 померли два високопоставлені єрархи РПЦ, у тому числі офіційний «екзорцист»

    У Росії COVID-19 звів на той світ двох високопоставлених архієреїв Російської православної церкви (РПЦ), повідомляє російська служба Радіо Свобода.
    Голові Вищого загальноцерковного суду Російської православної церкви митрополиту Ісідору (Кириченко) було 79 років. Ісидор 33 роки був головним архієреєм Кубані. Він вступив до Ленінградської духовної академії після закінчення школи в 1959 році, а в 1967 році був пострижений у чернецтво митрополитом Никодимом (Ротовим), впливовим єпископом РПЦ, наставником чинного предстоятеля РПЦ патріарха Кіріла (Гундяєва). За радянських часів обіймав посаду єпископа Архангельського і Холмогорського. Отримав відзнаки «За заслуги перед Кубанським козацтвом».
    Помер також найвідоміший екзорцист РПЦ архімандрит Герман (Чесноков), який служив у найбільшому монастирі РПЦ, Троїце-Сергієвій лаврі. Йому також було 79 років.
    Герман перебував у тяжкому стані вже в травні і був підключений до апарату штучної вентиляції легень. За період пандемії в лаврі померли від коронавірусної інфекції п’ять архімандритів, три ігумени, ієромонах і два ієродиякони.
    Архімандрит Герман був відомий у православному світі як єдиний офіційний «екзорцист» РПЦ. Він регулярно проводив обряд «вичитки біснуватих», по суті – екзорцизму. До нього постійно приїздили православні з усього світу, він робив ці дії з дозволу церковної влади, на це його благословив ще позаминулий предстоятель РПЦ патріарх Пімен.

    Найсвіжіше

    Популярне