П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Кременеччині відбулась Всеукраїнська проща родин загиблих військововослужбовців

    Упродовж трьох днів на Кременеччині вшановували пам’ять загиблих військовослужбовців – учасників АТО, ООС. На прощу до Лішні прибули родини загиблих, військовослужбовців, побратими, ветерани із 18 областей.
    Про це повідомив сайт “ОбласТь”.

    Світлина: “ОбласТь”

    7 серпня, у день Успіння святої праведної Анни відбулося  богослужіння та освячення фігури святої Анни, яке провів архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. Владика зазначив, що Українська держава є сильною і повинна відстояти свою незалежність, посісти гідне місце серед інших народів: «Наші захисники віддали свої життя, щоб завдяки їхній жертві українська держава росла і міцніла».
    Світлина: “ОбласТь”

    Виступаючи перед паломниками, голова обласної ради Віктор Овчарук наголосив на тому, що невелике село Лішня, що на  Тернопільщині, вже стало епіцентром національного вшанування пам’яті воїнів, які загинули в російсько-українській війні, що жертва наших героїв була немарна, адже вони загинули за те, щоб ми мали свою державу, мову та віру. «Тут, на цьому священному для кожного українця місці – біля  каплички-пантеону героїв, на стінах якої встановлюють гранітні плити з іменами всіх полеглих у російсько-українській війні, ми схиляємо голови перед ними, дякуємо батькам та рідним, котрі виростили таких лицарів духу. Тут буде духовний центр для родин загиблих військовослужбовців і ветеранів бойових дій. Це – не лише пам’ятний знак, а насамперед живе місце для молитви та постійного спілкування з тими, хто відійшов», – сказав Віктор Овчарук, а також подякував Владиці Нестору і протоєрею Андрію за ініціативу створення меморіалу.
    Світлина: “ОбласТь”

    «Перш за все захід покликаний об’єднати та надати духовну підтримку матерям, батькам, дружинам, дітям та загалом родинам загиблих. Для них важливо, аби наших спільних захисників пам’ятали», – сказав організатор протоієрей Андрій Любунь.
    Світлина: “ОбласТь”

    Світлина: “ОбласТь”

    Найсвіжіше

    Популярне