Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Вся РПЦ-ФСБ рать або місцеві вибори в Україні 2020

    Те, що Російська Федерація використовує всі наявні у неї можливості для розширення свого впливу всередині України, через проросійські елементи відомо давно і немає жодних ілюзій щодо планів Кремля щодо експансії нашої країни. Так само давно відомо, без жодних ілюзій і те, що в своїх загарбницьких цілях Росія покладається на такий важливий стратегічний плацдарм як православна віра.
    Присутня в Україні релігійна п’ята колона, у вигляді РПЦвУ, на сьогоднішній день не тільки виконує роль одного з основних дестабілізаторів соціально-громадської обстановки в країні, але і відповідно до наявних у наших гібридних сусідів планів, повинна зіграти не останню роль під час майбутніх виборів 2020.
    Про плани Кремля на майбутню виборчу кампанію 2020 стало відомо завдяки закритій доповіді завідувача відділом по зв’язках з РПЦ Інституту країн СНД Фролова Кіріла Алєксандровича. Дана особистість у нас не так відома, як багато інших гібридних релігійних або ж близько-релігійних діячів, проте Фролов грає не останню роль у формуванні зовнішньої стратегії Росії, саме з урахуванням релігійних наративів.
    Згідно з доповіддю Фролова, у РПЦ цього року є реальні шанси повернути авторитет і вплив в Україні, загублені за попереднього президента Петра Порошенка і в результаті надання Томосу про автокефалію ПЦУ. А участь РПЦ та їх союзників в майбутніх восени 2020 року місцевих виборах в Україні, Фролов вважає найважливішою метою.
    Так, проросійські сили на майбутніх виборах в Україні будуть брати участь під гаслами “соціальної справедливості”, “традиційних цінностей” і “миру в Україні”. При цьому будуть озвучуватися відкриті або латентні вимоги денацифікації, федералізації і активно пропагуватися наративи, що “реанімують” загальноросійську самосвідомість громадян України.
    Представників РПЦвУ намірені максимально підписати до балотування в депутати на всіх рівнях, посилаючись на спеціальне рішення Священного Синоду РПЦ від 2010 року. Тобто, священнослужителі будуть брати участь у місцевих виборах посилаючись на якийсь акт РПЦ, релігійної організації в Росії, яка, по ідеї як, повинна сповідати догмат, релігія поза політикою, або ..?
    Однак в планах Фролова озвучено не тільки масштабну участь представників РПЦвУ в майбутніх виборах, але і буде задіяна так звана ним же “креативна православна молодь”.
    І ось тут, починається найцікавіше, а саме: хто, на думку Кіріла Фролова повинен виступити на наступних виборах під проросійськими прапорами?
    Не здивований, але №1 в цьому списку Фролова виявився боксер Олександр Усик, після якого йшов рок-музикант Олег Карамазов і телепродюсер Юрій Молчанов!
    Духовну підтримку в цій “битві” Усику, Карамазову і Молчанову повинен буде скласти Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Саввина).
    Так само Фролов рекомендує підключити Мелітопольського Луку (Коваленка), Митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина (Маркевича). При цьому Фролов відкрито зазначає в доповіді, що завдяки тому, що Августин – голова Військового Відділу УПЦ, він має дуже розгалужені і корисні контакти в ЗСУ, що корисно не тільки для отримання потрібної інформації, а й для переконання противників в своїй правоті … простіше кажучи – вербування.
    У списку “корисних маріонеток” Фролова присутній академік НАНУ Петро Толочко, якого російський архітектор релігійної пропаганди називає “стовпом малоросійства” і ключовою фігурою в “денацифікації” України.
    Так само дуже важливим в майбутньому проєкті бачиться глава прес-служби УПЦ Василь Анісімов ( “Союз православних журналістів України”).
    Фактично, доповідь Фролова це не тільки опис цілей і напрямів дії гібридних сусідів на місцевих виборах в Україні, а й тих дійових осіб, на яких буде робитися ставка. Безумовно, в списку озвучені були провідні медійні персони, на яких буде покладено весь вантаж просування проросійських наративів в Україні в ході виборчих перегонів. Але крім даних фігур є і пішаки, про які, на місцях, не варто забувати.
    Цієї осені Україна вступає в дуже непростий період вибору, який може виявитися не менш важливим, ніж навіть президентські вибори. І варто розуміти, що, як і будь-який виборний процес в кожній із країн, що потрапляють під ареал інтересів гібридної держави Росії, всі ресурси Кремля будуть кинуті не на задоволення зубожілої російської нації, але на реалізацію реваншистських амбіцій країни-агресора в Україні.
    Та й, до речі, це не остання глава в доповіді Фролова, а тому – далі буде … Чекайте новин!
    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне