Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    В Одесі може закритися храм ПЦУ – немає коштів на оренду приміщення

    Свято-Покровський храм Православної церкви України, що на вулиці Курській, 67, знаходиться на межі виживання. Місто не продовжило церковникам пільгові умови оренди приміщення і тепер вони повинні платити по 11 тисяч гривень щомісяця.
    Як розповів «Думській» настоятель Свято-Покровського храму протоєрей Олександр Філіппов, споруди храму знаходяться у власності департаменту комунальної власності Одеської міськради і цього року міськрада не продовжила пільгову орендну плату, а повну оренду в розмірі 11 тисяч гривень прихід платити не може.
    «Ми кожного місяця повинні віддати місту трохи більше 11 тисяч. Для нашої маленької громади це непосильна ноша, – розповідає Олександр Філіпов. – На даний момент борг за орендну плату становить 11 тисяч гривень, яких у нас немає, тому що в нашому храмі навіть свічки безкоштовні. Та й якби вони були платними, то уявіть, скільки їх потрібно продати, щоб зібрати 11 тисяч гривень! Нехай краще вони будуть безкоштовними».

    Отець Олександр зазначив, що він не знає, чому міськрада не продовжила пільгову орендну плату і буде подавати заявки на отримання пільг.
    У свою чергу секретар єпархії ПЦУ Теодор Оробець пояснив, що справа не в якійсь неприязні міської влади до української церкви, а в конкретно взятому храмі.
    «Я деталей не знаю, але можу сказати, що собор Різдва Христового, що на вулиці Пастера, отримав пільгову орендну плату, а чому не отримав Свято-Покровський храм, необхідно розбиратися», – заявив Оробець.

    Найсвіжіше

    Популярне