Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У заповіднику «Ганнина Пустинь» відзначили 201-річницю з дня народження Пантелеймона Куліша

    У п’ятницю, 7 серпня, у заповіднику «Ганнина Пустинь» у селі Оленівка, Борзенського району в Чернігівській області відзначили 201-ї річниці від дня народження Пантелеймона Куліша.
    Захід організувала Чернігівська ОДА.

    Світлина: Ростислав Мартинюк

    Гостям вперше презентували повністю відновлену оселю Куліша та Ганни Барвінок.
    У вересні має вийти 4-ий том повного зібрання творів Куліша, в якому зібрані переклади драм Шекспіра. Презентація буде і в Ганниній пустині.
    Заупокійну літію з благословення архієпископа Євстратія відправив о. Володимир Павлина, настоятель трьох парафій Чернігівської єпархії.
    Світлина: Ростислав Мартинюк

    Традиція запрошувати священика Помісної Церкви України до Ганниної Пустині прищепилася лише з початком війни з Москвою. До того подібні богослужіння відправляли на могилі Куліша та його дружини представники МП. Парадокс, що автор перекладу Біблії та Євангелія українською мовою не міг заслужити у московських попів «УПЦ» самої літії мовою народу, задля якого працював усе життя.
    Нагадаємо, що в самій Оленівці зберігається напружена атмосфера через агресію Борзенського благочиння РПЦ на територію села та постійні провокації проти його жителів, що висловили бажання приєднатися до ПЦУ – одними з перших на Гетьманщині.

     

    Найсвіжіше

    Популярне