П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ підтверджує титул Онуфрія інтернет виданням, що неодноразово публікувало фейки

    На ресурсах Російської православної Церкви в Україні опублікували скрін із сайту «Ромфеа» як доказ того, що Онуфрій і дальше залишається із титулом «Митрополит Київський і всієї України».
    «Залишимо цей скрін для пам’яті», – гордо заявили на проросійських ресурсах. Що ж, аргументувати титул Онуфрія скрінами із видання «Ромфеа», яке нещодавно опублікувало неправдиву інформацію про Вселенського патріарха Варфоломія, при чому посилаючись на відвертий пропагандистський смітник Путіна «Страна.UA» є дуже «сильним» ударом по позиціях ПЦУ і Вселенського патріархату.
    Нагадаємо, Вселенський патріархат в офіційному виданні не визнає титулів за всіма архієреями Московського патріархату в Україні. Так, наприклад, Онуфрій носить титул не Митрополита Київського і всієї України, а «митрополит у Києві». Такі нововведення були спричинені наданням Томосу ПЦУ. Згідно з канонами Православної Церкви, на території однієї єпархії не може бути двох єпископів із однаковим титулом. Забороняється також створювати паралельну ієрархію на території іншої Помісної православної Церкви.
    Зазначимо що РПЦ порушила домовленості 1686 року між Вселенським патріархом щодо Київської Митрополії. Це дало змогу Константинопольському патріарху скасувати договір про тимчасове управління Київською митрополією Московським патріархом і надати автокефалію ПЦУ.
     

    Найсвіжіше

    Популярне