П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Інквізиція і смертна кара – скандальний Сєргій Романов вражає варварськими поглядами

    Бунтівник Сєргій Романов, який продовжує тримати контроль над Середньоуральським монастирем, записав чергове відеозвернення до вірян, яке доступне на YouTube-каналі «Всеволод Могучев».
    Відеоролик містить солідну порцію критики і образ на адресу предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кіріла (Гундяєва), а також, власні погляди Романова на майбутнє Росії.
    «Великий пан» лжепатріарх Кіріл винний в падінні моральних звичаїв, знеціненні любові, в апостасії через торгівлю спиртними напоями, табачними виробами в особливо крупних обсягах», – зазначив Сєргій Романов і закликав «викинути цього самозванця з РПЦ».
    Можна було б довго милуватись складними фігурами мовлення російського православного бунтівника, але Романов відзначився ще більш провокаційними заявами.
    Стан демократії в Росії і так викликає чимало питань. Права людини і громадянина порушуються майже у всіх сферах суспільного життя. Водночас, схимонах примудрився замахнутись на самі підвалини сучасного цивілізованого правового соціуму.
    Романов озвучив думку про майбутнє Російської Федерації фразою: «Зрадники Батьківщини, вороги Бога і Богородиці, екуменісти та єретики будуть страчені в Росії».
    У цій фразі переплелись середньовічне невігластво, варварство, злоба, нетерпимість до свободи думки, релігійна ненависть, зневага до фундаментальних прав людини.
    Якщо увімкнути фантазію і уявити Росію, де правлять однодумці Романова, то можна побачити масові страти католиків, мусульман, атеїстів тощо, тотальні переслідування інтелігенції, науковців, лікарів-епідеміологів. Така Росія була б позбавлена сучасних засобі комунікації.
    Констатуємо, що розвиток «філософської думки» Сєргія Романова перейшов на новий, досить цікавий, рівень. Щось підказує, що дане відео не виявиться останнім, а радикальні заклики православного бунтівника можуть спричинити вкрай деструктивні процеси в Російській Федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне