П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Подвійна зрада» для Росії – президенти України та Білорусі обговорили видачу Києву затриманих «вагнерівців»

    Президент України Володимир Зеленський та президент Республіки Білорусь Аляксандр Лукашенко провели телефонну розмову. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Телеграм-канал Зеленського.
    Головною темою розмови стала видача українській стороні бійців приватної військової компанії «Вагнер», які були затримані правоохоронними органами Білорусі.
    Видання повідомляє, що мова йде про тих бойовиків, які брали участь в бойових діях на Донбасі на боці проросійських сил.

    Фото: tsn.ua

    Президент України зазначив: «Сподіваюся, що підозрювані в терористичній діяльності на території України будуть нам передані для притягнення до кримінальної відповідальності згідно з чинними міжнародно-правовими документами».
    Нагадаємо, що 29 липня Державний секретар Радбезу Білорусі Андрей Равков повідомив про затримання громадян Російської Федерації, які підозрюються в підготовці терактів. За вказаним фактом порушено кримінальну справу.
    У Кремлі сподівалися на швидке звільнення бойовиків ПВК «Вагнера» і наполягали на тому, що всі затримані перебували в Білорусі транзитом, а справжня мета їхньої «подорожі» – релігійний туризм.
    Проте невдовзі, президент Білорусі Аляксандр Лукашенко зазначив, що бойовики ПВК «Вагнер» у всьому зізналися: їх направили саме в Білорусь і доручили чекати вказівок.

    Найсвіжіше

    Популярне