П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Молитви, бійки і фонтани… Пафосні заяви не змогли змінити аморального обличчя російських десантників

    1 серпня 2020 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового – головному храмі Збройних сил Російської Федерації, було звершено молебень з нагоди 90-річчя з дня створення Повітряно-десантних військ.
    Про це повідомляє сайт Московської Патріархії.
    Богослужіння очолив глава Синодального відділу по взаємодії з ЗС та правоохоронними органами Російської православної церкви єпископ Стефан (Привалов). На богослужінні були присутні міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу, командувач Повітряно-десантних військ Андрєй Сєрдюков та інші.
    А 2 серпня в Москві по Червоній Площі пройшла хресна хода з нагоди святого пророка Іллі, який вважається покровителем десантних військ.
    Втім, ефективність молитов кліру РПЦ останнім часом викликає дуже багато питань.
    Так і цього разу. «Натхненні» словами священників десантники наплювали на заходи запобігання поширенню епідемії і влаштували масові розваги з купаннями в фонтанах, алкоголем та бійками.

    Фото: Сергей Фадеичев/ТАСС

    Зокрема, в московському Парку Горького між «блакитними беретами» і співробітниками правоохоронних органів відбулась бійка. Росгвардійці намагались затримати нетверезого чоловіка, але за того заступились товариші.
    Фото: кадр з youtube.com

    Відео бійки доступно в Youtube.
    Фото: кадр з youtube.com

    Роз’єднати учасників бійки вдалося лише співробітникам ОМОНу, які невдовзі прибули на місце події.

    Найсвіжіше

    Популярне