П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    У Луцькому прикордонному загоні молитовно пом'янули полеглого прикордонника Сергія Гулюка

    У Луцькому прикордонному загоні капелан ПЦУ відслужив панахиду за загиблим воїном-прикордонником Сергієм Гулюком
    31 липня, виповнюється 6 років із дня смерті молодшого сержанта Луцького прикордонного загону Сергія Гулюка. Капелан Михаїл Хімчак очолив молитву в храмі Святого Великомученика Юрія. За спокій душі загиблого також молилось керівництво загону та бойові побратими Сергія, які відзначають його незламний дух та характер переможця. Для них Сергій назавжди залишиться чудовим товаришем, зразковим військовим, першокласним спортсменом, прекрасним чоловіком та батьком.
    Після закінчення служби, всі присутні відправилися до будинку, де проживала його сім’я. Там друзі та колеги поклали квіти до меморіальної дошки на честь воїна.
    «Річ у тому, що військовослужбовці, в яких є троє й більше дітей, мають право відмовитися від відправлення в зону ООС. У Сергія, якраз таки, було троє малолітніх дітей. Але, попри офіційні підстави, він сказав: «Я хіба не такий як усі? Чи я боягуз? Якщо я не поїду, то підставлю когось і ця людина буде змушена буде зайняти моє місце». Без сумніву, Сергій склав позитивне враження: дуже відповідальна, поміркована та зріла людина. Поруч із таким побратимом за честь було воювати», – розповів командир 4-го відділення мотоманеврової групи міста Луцьк, майор Павло Гаврилюк, який був поруч із Сергієм 31 липня.
    Нагадаємо, в Одесі капелан ПЦУ благословив присягу прикордонників.Також капелани нагородили військових 10 гірсько-штурмової бригади церковними нагородами.

    Найсвіжіше

    Популярне