Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Сьогодні поняття «солдат» нівелюється – головний капелан ООС

    Головний капелан Операції Об’єднаних Сил священник Православної Церкви України Іоан Турчинський виступив на захист гідності та честі військовослужбовців.
    «Сьогодні поняття слова «солдат» настільки нівелюється. Пам’ятаю, хтось сказав, що у нас була задача зробити так, аби населення не відчуло, що таке війна. Але ми, напевно, перестаралися. Хочеться, аби люди не забували, завдяки кому вони живуть спокійно, сплять, їдять і ходять на концерти», – каже Священик Іоан Турчинський, головний капелан ООС, повідомляє Ватра.
    «Було прийнято рішення Cвященним Синодом нашої церкви (ПЦУ, – ред.), що священники повинні відбувати ротації, по бажанню. І я виявив бажання. Так я у 2017-му потрапив до однієї з бригад ЗСУ. Тоді мені було 24».
    Також священнослужитель розповів, що його найбільше вразило під час першої ротації. «Це відносини між солдатами. Вони настільки чисті. Ти лягаєш спати і довіряєш своє життя хлопцю, якого знаєш перший день. Відношення зовсім інше одне до одного. Менше скаржаться, завжди готові допомогти. Коли я повернувся до своїх парафіян, то постійно ставив бійців у приклад», – розповідає отець Іван. І сьогодні, за його словами, питання, чи кидати капеланство у армії, у нього не виникає.
    Нагадаємо, раніше у штабі ООС військові офіцери із капеланом ПЦУ молитовно відзначили річницю Хрещення Русі. Також ПЦУ передала у головний штаб ООС унікальну ікону Покрови воїнської.

    Найсвіжіше

    Популярне