П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ визнала свою безпорадність: За бунтівного схимонаха Сєргія взялися силовики

    «Російська православна церква виконала всі вичерпні та необхідні заходи впливу у відношенні колишнього схиігумена Сєргія Романова», – заявив заступник глави синодального відділу по взаємовідносинам Церкви з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе.
    Про це, з посиланням на «Россія сєгодня» повідомляє сайт «ансобор.ру».
    Представник РПЦ відзначив, що подальші кроки, у разі порушення закону Сєргієм Романовим, є прерогативою правоохоронних органів.
    На запитання журналістів про те, чи залишиться колишній схимонах в Середньоуральському монастирі, Кіпшидзе відповів, що: «на сьогодні Романов лишається в монастирі, не будучи духівником обителі, таким чином узурпувавши функції намісниці монастиря, яка була змушена залишити монастир разом з кількома монашками і вірянами».
    Кіпшидзе додав: «РПЦ зайняла послідовну позицію у відношенні колишнього схиігумена. Протягом короткого проміжку часу, було прийнято рішення про його заборону в службі та позбавлення сану. Втім, Церква лишає йому можливість покаяння».
    Коментар офіційного представника Московської Патріархії прозвучав недвозначно. РПЦ більше ніяк не здатна вплинути на бунтівного схимонаха. Ані змусити його залишити монастир, ані отримати у власність РПЦ будівлі чи землі Середньоуральського монастиря, клірики не в змозі.
    Слідчий комітет РФ по Свердловській області вже проводить перевірку інформації про жорстоке поводження з дітьми в Середньоуральському жіночому монастирі, який заснував заборонений в священнослужінні схимонах Сєргій. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на Уповноваженого з прав дитини в регіоні Ігоря Морокова. «Дослідча перевірка вже йде. Я навіть відкрию секрет, вона продовжена до 30 днів, щоб дуже ретельно перевірити всі інциденти, які викладалися учасниками подій – зокрема у фільмі Ксенії Собчак», – розповів омбудсмен.
    Нарешті до багатьох людей приходить усвідомлення того, що без потужної підтримки Кремля з колосальним апаратом силових та правоохоронних структур, РПЦ мало на що здатна. Навіть внутрішня дисципліна російських православних може стати для них непосильною проблемою.

    Найсвіжіше

    Популярне