П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр охорони здоров'я назвав богослужіння головною причиною спалаху Covid-19 на заході України

    Під час наради за участі президента Володимира Зеленського міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що головною причиною зростання захворюваності на Covid-19 на заході України стали богослужіння.
    За його словами, «такі результати показали епідеміологічні розслідування». Він також додав, що другою основною причиною є громадський транспорт, а також переміщення людей у зв’язку з відпочинком. Крім того, міністр повідомив, що велика кількість людей хворіє безсимптомно, таким чином формуючи імунітет.
    Своєю чергою президент України висловив надію, що, коли для кожного населеного пункту будуть підібрані відповідні заходи контролю, адаптивний карантин стане більш дієвим. «Головне — максимальна локалізація поширення інфекції. Ми повинні уникнути пікових навантажень», — заявив Зеленський.
    Загальна кількість заражених Covid-19 за весь час пандемії – 68 794 особи. Жертвами коронавірусу стали 1673 хворих, 38 154 пацієнти одужали.
    Нагадаємо, митрополит ПЦУ виступив за обов’язкове тестування всіх священнослужителів на коронавірус. Також зафіксовано спалах коронавірусу серед священнослужителів РПЦвУ на Січеславщині.

    Найсвіжіше

    Популярне