Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Специфічний сленг РПЦ: Не «війна», а «особлива просвітницька місія».

    Волгоградський митрополит Російської православної церкви Феодор (Казанов) здивував специфічним баченням історії. Свою проповідь в День Казанської ікони Божої Матері він наповнив «байками», які видавав за історичну дійсність.
    Про це, з посиланням на слова архієрея, повідомляє «Ахилла».
    Митрополит зробив чимале «історичне відкриття», заявивши, шо цар Іван Грозний вирушив на Казань не з війною, а з «особливою просвітницькою місією».
    «Переможці увійшли в захоплене місто не стандартно для того часу. Не так, як влітають яничари, убиваючи всіх на своєму шляху, грабуючи, ґвалтуючи, спалюючи. Вони зайшли хресною ходою з молитвами, іконами, церковним хором, окроплюючи все освяченою водою. Це до глибини душі вразило язичників і мусульман, які проживали у місті», – проголосив митрополит Феодор (Казанов).
    Спіймавши кураж, архієрей зазначив, що того дня багато людей добровільно прийняли християнство, завдячуючи Євангельській проповіді і тому враженню, яке справила хода російського воїнства по переможеному місту.
    Не забув клірик пригадати і міфічний обліт Москви з іконою під час Другої світової війни: «Маршал перемоги Георгій Жуков облітав Москву з іконою Цариці Небесної на борту літака, щоб Москва встояла і не дісталась ворогу».
    Отже, Іван Грозний та Георгій Жуков, за усвідомленням митрополита Феодора (Казанова), високодуховні люди, які сіяли не війну, а «особливу просвітницьку місію». Міфологія «русского міра» обростає безглуздям та переписаними історичними фактами.
    І до того часу, поки невігластво та дикунство буде лишатись в основі роспропаганди, існуватиме і загроза «особливої просвітницької місії», з якою може вирушити воїнство російське до сусідніх держав.

    Найсвіжіше

    Популярне