П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Білорусь має всі шанси відірватись від РПЦ і отримати Томос про автокефалію

    Православні віряни Білорусі мають всі шанси і можливості для того щоб раз і назавжди покінчити із Російською православною Церквою у своїй країні.
    На тлі того що Білорусь потроху рухається у бік Заходу і затримує в себе російських найманців ПВК “Вагнера” на перший план починає виходити і питання можливості автокефалії для Православної Церкви в Білорусі, яка зараз знаходиться під управлінням Кремля. Зазначимо, що Токсичність Російської церкви все більше дратує Александра Лукашенка і він готує автокефалію для білоруської філії РПЦ. «Православна Церква з державою недопрацьовують. Ми можемо втратити ціле покоління молоді. До речі, про це говорить і Папа Франциск», – заявляв Лукашенко.
    Варто визнати, що фундамент для відриву Білорусі від РПЦ вже давно створений. Мова йде про скасування Константинопольським патріархатом свого рішення про передачу Київської митрополії Московському патріархату. На той момент до складу митрополії входили, зокрема, регіони сучасної Білорусі, а також України і Польщі.
    Ймовірно РПЦ вже розглядає такий розвиток подій, і робить все для того щоб це заблокувати. Можливо будуть якісь кадрові рішення в Білорусі з боку патріарха РПЦ Кіріла. Наскільки швидко і масштабно підуть відповідні процеси поки сказати складно. Хочеться вірити, що влада Білорусі повною мірою усвідомить всю загрозу, яка надходить від агресивного російського сусіда і перестане тішити себе ілюзіями про союз та дружбу з Кремлем, яка спричиняє лише військову інтервенцію та десятки вбитих людей.

    Найсвіжіше

    Популярне