Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ звинуватив у халатності керівництво монастирів, у яких відбулись спалахи епідемії

    В ефірі програми «Церковь і мір» на каналі «Россія-24» митрополит РПЦ Іларіон (Алфєєв) критично висловився в адресу тих монастирів, де відбулось масове зараження людей коронавірусом, повідомляє «Ахилла».
    «Далеко не всі обителі стали осередками епідемії, – зазначив архієрей. – А лише ті, які не послухались патріарха. Життя показало, що ті, хто безвідповідально поставився до вказівок Предстоятеля, ризикували життям своїм та оточуючих».
    Нарешті в самій РПЦ дана адекватна оцінка намісникам та священникам Києво-Печерської та Почаївської Лаври. Клірики монастирів ризикували життям та здоров’ям оточуючих.
    Якщо проросійські інформаційні ресурси, на кшталт «СПЖ» чи блогера Анатолія Шарія, продемонструють послідовність, то найближчим часом ми побачимо на відповідних сайтах звинувачення митрополита Іларіона (Алфєєва) у розпалюванні релігійної ворожнечі.
    Принаймні так були розцінені заяви проукраїнських сил про порушення карантину в обох лаврах.
    Але, якщо звинувачень в адресу митрополита Іларіона (Алфєєва) не пролунає, то це буде ще однією опосередкованою ознакою того, що поширення епідемії через монастирі Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) – це було безпосереднє завдання з сусідньої держави.

    Найсвіжіше

    Популярне