Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Мусульмани просять перейменувати вулицю в Києві на честь Джохара Дудаєва

    Духовне управління мусульман України “Умма” просить владу Києва і мера Віталія Кличка перейменувати одну з вулиць на честь Джохара Дудаєва — першого президента самопроголошеної незалежної Ічкерії (Чеченської Республіки).
    “Вельмишановні Віталій Кличко і Прокопів Володимир! Зветаємось до вас з питання про перейменування вулиці в Києві на честь Джохара Дудаєва. Закликаємо Вас підтримати таку пропозицію, та проголосувати її у сесійній залі. На честь Джохара Дудаєва вже названі вулиці і площі у Варшаві, Ризі, Вільнюсі, Стамбулі, Анкарі та інших містах світу. Маємо надію, що в рамках декомунізації депутати Київради підтримають ініціативу, і вулиця з його ім’ям з’явиться і в столиці України. З повагою, муфтій Саід Ісмагілов”, – зазначив муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов, передає Громадське.
    У відповідному зверненні, яке опубліковане у Facebook мусульмани просять перейменувати вулицю Іскрівську, розташовану у Солом’янському районі неподалік станції Караваєві Дачі.
    Джоха́р Дуда́єв — чеченський військовий, державний та політичний діяч, лідер чеченського визвольного руху у 1990-х роках, перший президент Чеченської Республіки Ічкерія. У минулому Джохар був генерал-майором авіації Радянської армії. У квітні 1996 року Дудаєва вбили внаслідок атаки російської авіації, наказ про вбивство віддав особисто тодішній президент РФ Борис Єльцин.
    Нагадаємо, на мусульманській молитві мозаїки Діви Марії у Святій Софії приховали білими шторами. Також у Святій Софії вперше за 86 років прозвучав намаз.

    Найсвіжіше

    Популярне