Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл благословив ігуменю Феофанію (Міскіну) на продаж її «Мерседеса»

    Виконувач обов’язків прессекретаря патріарха Кіріла (Гундяєва) Владімір Лєгойда повідомив у власному телеграм-каналі дивну новину: патріарх звелів ігумені ставропігійного московського Покровського монастиря продати свій розкішний «Мерседес», після того, як ігуменя здобула скандальну славу у ЗМІ.
    Про це повідомляє «Ахилла».
    Нагадаємо, що Ігуменя Феофанія (Ольга Міскіна), яка тривалий час очолює готелі Російської православної церкви, нещодавно придбала автомобіль Mercedes-Benz S-класу за майже 10 мільйонів російських рублів ($134 000) і давно відома своєю прихильністю до вказаного бренду німецького автопрому.
    Лєгойда заначив, що «патріарх благословив ігумені Феофанії (Міскіній) реалізувати автомобіль Mercedes Benz S-класу і наголосив, що пожертви на монастир необхідно використовувати на соціальні та благодійні цілі».
    Окрім цього, у повідомленні повідомляється, що предстоятель Російської православної церкви нагадав всім священнослужителям про неприпустимість користування автомобілями, які відносять до розкішних, а необхідні для праці транспортні засоби реєструвати на обителі.
    З вельми суттєвим запізненням патріарх Кіріл, а точніше його оновлене оточення, намагається перехопити популістську політику модернізації Церкви.
    Те, що раніше було, по суті, ідеологічною гранітною плитою для РПЦ стало суттєвою проблемою, яка потребує корекції. Іншими словами, вищі клірики не посміли залишитися на колишній платформі і почали дрейфувати в бік сучасності. Тобто в ідеологічну нішу, раніше декларовану правою модернізаційною партією Тіхона (Шевкунова), повідомляє телеграм-канал «Нєзигарь».
    У всьому новому ідейному оформленні боротьби з розкішшю і доступністю Церкви є й досить раціональне зерно. Парафії, особливо в великих містах, стали втрачати людей і доходи. Церковний бюджет втратив Україну, Москву і Пітер, Єкатеринбург. Все це сильно хвилює керівництво РПЦ.
    Ось тепер і доводиться патріарху пропонувати: «Давайте подумаємо про те, щоб їздити на таких транспортних засобах, які недоброзичливці не використовуватимуть як привід для дискредитації духовенства».
    Водночас, такі заяви Владіміра Лєгойди і патріарха Кіріла (Гундяєва) не дають відповідь на ключове питання. Чи означає дана ситуація те, що Предстоятель РПЦ сам готовий реалізувати власну колекцію дорогих годинників, власні автомобілі преміум-класу і яхти?

    Яхта патріарха Кіріла (Гундяєва) “Паллада”

    Стосовно вказаного питання Лєгойда, як і сам патріарх, зберігає таємниче мовчання.

    Найсвіжіше

    Популярне