Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Градус підвищується – позбавлений сану схимонах Сєргій Романов лишає патріарху Кірілу і Кремлю все менше простору для маневрів

    Скандальний клірик Російської православної церкви схимонах Сєргій Романов відзначився черговими гучними заявами, повідомляє «Ахилла».
    «Гундяєв, ти подохнеш як Никодим Ротов, біля ніг свого хазяїна антихриста. Путін, ти не можеш перемогти слово. Путін, ти не прийдеш до покаяння. Участь твоя в руках гніву народу Божого, і дні твої спливають», – емоційно і різко заявив Романов.
    Примітно, що він звертається до Предстоятеля РПЦ за прізвищем, що в Церкві трактується як цілковита зневага. До того ж, згадка про митрополита Нікодима теж має красномовний зміст.
    Нагадаємо, що митрополит Никодим Ротов (1929 – 1978 рр.) був присутнім у Ватикані на чолі делегації РПЦ з нагоди інтронізації папи Римського Іоанна Павла I 3 вересня 1978 року. 5 вересня, о 10-й годині ранку під час аудієнції у папи, у нього стався серцевий напад – миттєва зупинка серця. Смерть Никодима породила конспірологічну версію про отруєння російського митрополита отрутою в піднесеному напої, призначеному нібито понтифіку (Іоанн Павло I через 22 дні помер і також через інфаркт).

    Митрополит Никодим Ротов

    Тобто, Романов у такий спосіб дорікає патріарху Кірілу за зустрічі з папою римським.
    Надалі, клірик підкреслив свою виняткову роль у «звільненні Росії».
    «Старець Кіріл Павлов, мій духовний отець, говорив мені: «Духовна війна почнеться для тебе на Уралі, потім підеш на схід, отримаєш там бойовий досвід, збереш в єдиний кулак народи Росії і підеш звільняти Москву», – розповів Сєргій Романов.
    На додачу, «головний опозиціонер» РПЦ запевнив, що монастир єпархіальне управління не отримає. Він нагадав, що «земля монастиря перебуває в оренді, а церкви та будівлі побудовані на кошти приватних осіб. А зараз, всі ці об’єкти оформлюються у власність тих, хто вкладав гроші в будівництво».
    Таким чином, Сєргій Романов нарощує темпи своєї агресії. Градус його критики зростає щохвилини. Розмови про «останні дні Путіна» та кінець патріарха Кіріла лунають все більш зухвало.
    А Московська Патріархія і Кремль, на диво, сором’язливо мовчать у відповідь.

    Найсвіжіше

    Популярне