Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній пояснив відмову від хресної ходи на свято Хрещення Русі

    Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній пояснив, що через COVID-19 ПЦУ відмовилась від багатолюдної хресної ходи в Києві на честь Хрещення Русі (28 липня). В ПЦУ обмежаться молитвою у храмі та біля пам’ятника Володимиру.
    «Кожного року в Києві проводять велелюдний хресний хід під час святкування пам’яті князя Володимира. В цьому році ми прийняли рішення не проводити таких велелюдних святкувань, а обмежимось лише молитвою у храмі і біля пам’ятника, бо на це свято завше з’їжджались десятки тисяч прочан з усієї України. Коли ми збираємось великою громадою, ми відчуваємо, що ми сила і це нас надихає рухатись, працювати і розбудовувати, кожен на своєму місці, нашу Україну і Українську православну церкву… Аби не було наступної хвилі (COVID-19 – ред.), треба ставитись дуже відповідально до тих норм, які встановив український уряд. Є послаблення, але не варто забувати, що хвороба ще повністю не відійшла», – сказав в Івано-Франківську митрополит Епіфаній, повідомляє Укрінформ.
    Він зауважив, що нині українці прагнуть єдності у молитві. Втім, виходити з карантину треба правильно і поступово, бо небезпека ще залишається.
    «Це – наш невидимий ворог. Ми маємо одного ворога на сході України, нашого північного сусіда, який намагається нас фізично полонити, і там триває ця неоголошена війна, але тепер є ще один невидимий ворог у вигляді підступної хвороби. Ми бачимо, що наше суспільство поділене. Одні вважають, що це є велика небезпека, а інші вважають, що це не хвороба і небезпеки немає. Небезпека є», – переконаний митрополит.
    Він зауважив, що піку коронавірусу в Україні під час святкування Великодня не сталось, бо Церква віднеслась до цього дуже відповідально, запропонувавши вірянам трансляцію Богослужінь через телетрансляцію.
    «Це дало певний поштовх церквам до того, що ми маємо ставати більш сучасними, користуватись тими засобами, якими користується наша молодь. Для старшого покоління – це більш складніше. Ми бачимо, що за допомогою цих новітніх засобів ми достукуємось навіть до найбільш віддалених місць та містечок», – зазначив глава ПЦУ.
    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній сказав, що маємо дбати не лише про здоров’я тілесне, але ще більше – про здоров’я духовне. Також за його словами ключ до завершення війни не в Києві, а в нашого сусіда.

    Найсвіжіше

    Популярне