Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Керівника «Будинку милосердя» Олексія Кучапіна, який викривав торгівлю дітей, знайшли мертвим

    У Деснянському управлінні поліції Києва підтвердили, що знайдено тіло керівника «Будинку милосердя», християнина-волонтера Олексія Кучапіна. У поліції кажуть, що на 90% – це природна смерть, але волонтери в це не вірять.
    16 липня чоловік сказав, що їде з Києва до Дніпра і не виходив на зв’язок. За словами знайомих, Олексій останнім часом займався розслідуванням справ, пов’язаних із торгівлею дітей. Він намагався допомогти вирватися з рабства дівчаткам-сиротам. Також він допомагав безпритульним і намагався повертати відібрані у бабусь і інвалідів квартири, повідомляє Sobor.
    Товариш Олексія Олександр Чекменев каже що із квартири де знайшли тіло Кучапіна винесли диван заляпаний кров’ю. Дивним також є і те, що одразу після зникнення усі телефони Кучапіна стали вимкнуті, а він чомусь видалився з волонтерських груп (!).
    Тіло Олексія Кучапіна поліція винесла з квартири близько 2:00 ночі 21 липня, а потім якісь люди винесли закривавлений диван близько 3:00, який знайшли волонтери біля смітника. Від мешканців будинку волонтери дізналися, що поліція приїжджала сюди пізно ввечері 20.07, і нікому про це не повідомила. Зараз вся квартира повністю вимита і вичищена, там зараз «як в операційній». Крім цього, квартира не була опечатана, як це мало би бути, а просто віддали ключі господареві, який будучи дуже наляканим, тільки сказав: «Ви не змогли захистити його, не зможете і мене» та кинув трубку, повідомляють ЗМІ.
    Однодумці волонтера стверджують, що Олексію надходили погрози смерті, яка могла б виглядати як природна. «Льошу знайшли, мертвим! У нас шок !, – написала на своїй сторінці в ФБ Захарія Керстюк. – Тепер «Вокзальні» загрози нас усіх ліквідувати – стали реальністю! Вони стримали своє слово, і почали потихеньку прибирати тих, хто (на їхню думку) дестабілізував обстановку всередині утримуваних в рабстві ними людей. На наше запитання, що такого в тому, що ми годуємо бездомних, вони часто відповідали, що бездомні бачать в нас надію, і неохоче виконують їх «накази» жебракувати по метро / електричок і т.д. А ще вони часто клялися, що зроблять все, щоб би ми більше ніколи не з’являлися у звичних місцях проживання бездомних, і зроблять це так, що люди будуть вважати це або природною смертю, або помстою бездомних, за відмову у допомозі!».
    23 липня Захарія Керстюк написала, що “Поліція приховує тіло. До сих пір його нікому не показали, і не дали оглянути. Спочатку слідчий відправив родичів до судмедексперта просто з якоюсь довідкою, а коли родичі туди прибули – в морзі сказали, що без слідчого, згідно із законом, впізнання не проводять. Слідчий в цей час пропав зі зв’язку, а коли з’явився, вже був кінець дня, і він сказав, що вже «завтра будемо вирішувати», тобто сьогодні. Але поки тиша.“, – ділиться Захарія.
    Олексій закінчив Одеську богословську семінарію та був членом євангельської християнської церкви “Відродження”. Дім Милосердя, яким опікувався Олексій Кучапін, надає прихисток для 20 людей, які опинились на вулиці. У громадській організації допомагали безхатькам відновити документи та знайти роботу. Окрім цього, шукали їм житло.
    «У Олексія 2 тижні тому народилася дочка і він був глибоко віруючою людиною, таких рідко зустрінеш в житті. Я працював з ним майже три роки, людина честі і неухильної віри в Господа, зрадити Якого він не міг», – ділиться Олександр Чекменев.
    Кучапін є служителем церкви Київська Християнська Церква. Останні кілька місяців, Олексій критикував Соціальний департамент КМДА за те, що вони відмивали гроші на допомогу бездомним, а допомоги ніякої під час карантину не надавали. Також розслідував продаж дітей на експорт.
    В Олексія залишилась новонароджена донька і дружина. Християни протестанської деномінації закликають молитися за них, і пожертвувати кошти на картку дружини 4731219612815088 – Олени Кучапіної.

    Фото: СОБОР

    Фото: СОБОР

    Фото: dengi.informator.ua

    Найсвіжіше

    Популярне