Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Українці Естонії та Вінницька єпархія ПЦУ передали допомогу воїнам в районі проведення ООС

    Спільно з українською діаспорою в Естонії Вінницько-Барська єпархія ПЦУ передала допомогу українським воїнам в районі проведення ООС.
    19 липня, архімандрит Софроній та віряни Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України, передали партію будматеріалів у базовий табір «Сармат» у м. Краматорську для потреб Збройних Сил України, повідомляє сайт єпархії.
    Зазначається, що ця допомога стала спільною ініціативою Вінницько-Барської єпархії ПЦУ та «Спілки української молоді в Естонії», про яку сторони домовилися під час відвідання вінничанами цієї прибалтійської країни. Молоді естонці, чиї сім’ї мають українське коріння, заявили, що не можуть стояти осторонь, коли їхня історична Батьківщина знаходиться у небезпеці. Своє бажання допомогти вони реалізували за допомогою Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.
    Архімандрит Софроній (Чуприна), який очолює групу вінницьких волонтерів, передав військовослужбовцям благословення від митрополита Симеона та побажання від молодих українців Естонії, щоби їхня щира допомога додала воїнам впевненості та сил у справі захисту Української землі.
    Нагадаємо вінницька єпархія ПЦУ передала допомогу для воїнів і дітей у районі проведення ООС. Також архімандрит Софроній відвідав місце загибелі медика Микола Іліна і помолився за спокій його душі.

    Фото: orthodox.vinnica.ua

    Найсвіжіше

    Популярне