Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Вінницька єпархія ПЦУ передала допомогу для воїнів і дітей у районі проведення ООС

    Вінницько-Браська єпархія Православної Церкви України передала допомогу для військовослужбовців, дітей та мирних жителів у районі проведення ООС.
    Архімандрит Софроній (Чуприна) разом із парафіянами Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України вирушив у район проведення операції Об’єднаних сил з метою надання духовної підтримки та доставлення гуманітарного вантажу воїнам Збройних Сил України та мирним жителям Донецької області, повідомляє сайт Вінницької єпархії ПЦУ.
    Поїздка відбулась з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, за сприяння і групи цивільно-військового співробітництва ЗСУ штабу ООС в містах Бахмуті та Краматорську.
    Першим місцем, у якому зупинилися волонтери, було селище Зайцеве, що знаходиться у безпосередній близькості до окупованої Горлівки. Місцевим жителям були передані харчові продукти та необхідні побутові предмети. Разом із мешканцями селища архімандрит Софроній звершив молитви за їхнє здоров’я та за упокій спочилих родичів. Учасниками молитви були діти, яких кілька років тому з благословення митрополита Симеона похрестили вінницькі священики. Їм вінничани подарували солодощі та іконки у благословення.
    Також у Зайцевому представники єпархії звершили молитву та поклали квіти на місці загибелі військового медика Миколи Іліна, якого вбили тут 13 липня цього року проросійські бойовики. Микола хотів евакуювати тіло загиблого побратима та допомогти пораненому бійцю.
    Після Зайцевого вінничани відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей м. Торецька. Для вихованців Центру були передані солодощі та воду.
    Пізніше архімандрит Софроній разом з військовими помолилився за здоров’я та Божу допомогу у захисті Батьківщини, а також пом’янув загиблих захисників України. На прохання бійців о. Софроній освятив військову техніку та місця, де вони несуть службу. Військовослужбовцям також була передана частина гуманітарного вантажу, яка складалася із продуктів, води та необхідних у військовому побуті речей.
    В єпархії кажуть, що ще одним етапом поїздки стане доставлення військовослужбовцям спільного гуманітарного вантажу від Вінницько-Барської єпархії та української спільноти Естонії.
    Нагадаємо, на Закарпатті капелани ПЦУ зустріли воїнів, які повернулись із війни додому. Також луцька парафія ПЦУ передала благодійну допомогу медикам центру онкології.

    Найсвіжіше

    Популярне