Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Непотрібна петиція РПЦвУ про долю Лаври набрала потрібну кількість голосів

    20 липня 2020 року петиція №22/094164-еп «Залишити Києво-Печерську лавру в користуванні Української Православної Церкви і відхилити петицію № 22/092966-еп» набрала 25 155 підписів. Документ опублікований на сайті Офісу Президента України та очікує розгляду, передає Інформаційно-просвітницький відділ Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП).

    Важко знайти логічне пояснення тому факту, що у промосковській конфесії так радіють цій “перемозі”. Також цікаво, на який саме розгляд вони очікують, оскільки Президент України два місяці тому повідомив свою позицію з даного питання.
    22 травня Володимир Зеленський у відповіді на петицію із закликом припинити використання Києво-Печерської Лаври Українською православною церквою Московського Патріархату (УПЦ МП) зауважив, що об’єктами державної власності в країни управляє Уряд.
    Невже в РПЦвУ вважають, що з того часу в Україні так разюче змінилось законодавство? Питання, швидше за все, риторичне. Таким чином, потуги філії РПЦ в Україні щодо збору підписів за непотрібну петицію лишаються не зрозумілими.

    Найсвіжіше

    Популярне