Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Священик ПЦУ відвідав місце загибелі медика Микола Іліна і помолився за спокій його душі

    19 липня, під час перебування у районі проведення ООС, священник Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України разом із парафіянами відвідав місце у селищі Зайцеве на Донеччині, де 13 липня в результаті підступної атаки проросійських бойовиків загинув військовий медик Микола Ілін (позивний «Естонець»).
    Вінничани поклали квіти на місці, де загинув герой. Архімандрит Софроній (Чуприна) звершив заупокійну літію, під час якої помолився за загиблого медика, а також за всіх українських воїнів, які віддали життя на Донбасі, захищаючи державний суверенітет і цілісність України, повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.
    Повідомляється, що 18 липня група представників Вінницько-Барської єпархії ПЦУ відправилася у район проведення Операції Об’єднаних сил з метою надання духовної підтримки та доставлення гуманітарної допомоги військовослужбовцям ЗСУ та мирним жителям Донецької області.
    Нагадаємо, на Полтавщині відкрито виставку «Капелани. Духовний щит України». Також капелани ПЦУ молитовно вшанували загиблих військовослужбовців, один з яких закрив собою гранату.
    Довідково: Вранці 13 липня, внаслідок підриву невідомого вибухового пристрою поблизу селища Зайцеве на Донеччині загинув командир взводу 35-ї окремої бригади морської піхоти. Після перемовин з бойовиками та підтвердження режиму «Тиша» за тілом полеглого захисника України відправилася група евакуації, яка складалася з трьох військових медиків у білих касках та з відповідними розпізнавальними знаками. Втім, група не встигла дійти до тіла воїна ЗСУ декілька метрів, як окупанти відкрили по ній вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому сержанту, який йшов попереду групи. В цю мить бойовики знову почали обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. В результаті ворожого вогню військовий медик Микола Ілін («Естонець») загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування.

    Найсвіжіше

    Популярне