Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Православний олігарх Малофєєв хоче перетворити Росію на «православний каганат»

    «В Росії сформувалась впливова група православних патріотів при Уряді РФ», – розповів в інтерв’ю URA.RU власник телеканалу «Царьград» російський православний олігарх Константін Малофєєв.
    За його словами, до групи входять сам Малофєєв, Нікіта Міхалков, економіст Сєргєй Глазьєв і навіть патріарх Кіріл (Гундяєв). В Уряді вказана група контактує з віце-прем’єром Андрєєм Бєлоусовим. З прем’єром Міхаілом Мішустіним контакту немає.
    Малофєєв повідомив в інтерв’ю, що ідеї православних патріотів позитивно сприйняті президентом РФ Владіміром Путіним і він направи план порятунку російської економіки до доопрацювання в Уряд.
    Натхненні таким успіхом, «патріоти» запланували на осінь поточного року презентацію радикальної стратегії, невиконання якої, на думку Малофєєва, спрямує Росію на важкий шлях  західної колонії під керівництвом ліберальних груп російської еліти.
    Малофєєв не на жарт схвильований через «змову системних лібералів», які прагнуть інтегрувати Росію в глобальну систему в якості сировинної колонії. При цьому, православний олігарх не соромиться «кинути виклик» своєю програмою прем’єру Мішустіну і регулярно піддає критиці діяльність президента Сбербанку Росії Германа Грефа.
    Константін Малофєєв підкреслює, що поправка до Конституції РФ, яка проголошує пріоритет російського права над міжнародним нівелює залежність Росії від МВФ та Всесвітнього банку.
    Олігарх проголошує, що кожен росіянин, за своєю суттю, є природним монархістом. І саме в ідеології монархізму бачить успіх Росії.
    Але «православний каганат», яким прагне бачити Російську Федерацію монархіст Малофєєв, несе в собі не одну загрозу сусіднім державам.
    По-перше, православна імперська Росія не визнаватиме міжнародне право, відтак, всі мирні міжнародні договори, всі визнані міжнародною спільнотою державні кордони втрачають своє значення в очах російських православних патріотів.
    До чого це призведе? Відповідь бачимо в новітній історії України. Адже саме православний монархіст Ігор Гіркін (Стрєлков) очолював озброєних сепаратистів Донбасу, дякував Путіну за окупацію Криму і був щиро розчарований, що РФ не розвинула військовий наступ на суверенну Україну.
    По-друге, даремно вважати, що на власній та/або окупованій території сусідніх держав така Росія влаштує соціально-економічний рай. Назва «православний каганат» найкраще підходить такому імперському утворенню, оскільки там пануватиме середньовічна російська дикість, яка буде абсолютно нетерпима до свободи мислення, та не передбачатиме місце ворожим для Росії технологіям 5G, вакцинації та аналогічним здобуткам цивілізованого світу.
    І по-третє, в основі ідеології каганату лежатиме квазірелігійна доктрина «русского міра», виплекана Російською православною церквою. І якщо держава Росія піде шляхом Малофєєва, РПЦ поставить собі за мету у короткий час знищити (фізично та ідеологічно) Православну церкву України, Вселенську Патріархію і зазіхне на першість у православному світі.
    А якщо першість РПЦ світом визнано не буде, то для цього будуть відряджені чималі делегації «зелених чоловічків», які схилятимуть всіх до миру на умовах Росії, і вистелятимуть такий «шлях до миру» трупами захисників незалежних держав.

    Найсвіжіше

    Популярне