П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ пояснили, що згасла свічка, це – не передвісник смерті

    У Православній Церкві України пояснили, що погасла свічка в руках, не означає швидкої смерті і закликали не вірити у ці забобони, які є марновірством.
    У ПЦУ попросили не шукати у формі вогню свічки, випадковому подиху сусіда, який загасив свічку, … ніяких непотрібних натяків, пояснень того, чого немає. Так виникають забобони, які є марновірством, помилковою вірою.
    «Церква якраз підкреслює, що подібні забобони шкодять нашому духовному життю, пізнанню Господа та істинної віри. Коли в людини немає щирої віри в Бога, то «богом» для неї стає щось інше. Пам’ятайте: усі негаразди та сумніви можна побороти молитвою до Господа та щирим каяттям. Забобони ж, навпаки, перекручують істину віру та породжують у душі страх, який і стає причиною негараздів», – йдеться у повідомленні ПЦУ в Facebook..
    Православна Церква України пояснила, що церковна свічка символізує божественне Світло, правду, істину, що перемагає темряву гріха. Вона також є видимим символом нашої віри та молитви до Бога, Якого ми просимо про допомогу. Та коли вона раптом гасне, деякі люди вважають це «поганою прикметою» і засмучуються. Проте, цього робити не варто»
    Українська церква закликала не боятись запалювати такі свічки знову, адже турбота і любов про людину, за яку моляться перед Господом, нікуди не зникає, коли гасне вогонь. «Ніякого зла ми не робимо ані собі, ані ближнім, коли в наших руках від випадкового протягу погасне свічка».
    «Свічка аж ніяк не може бути провісником поганих подій чи новин. Ще з давніх часів вона стала символом звернення до Бога, а віск, з якого вона виготовлялася, символом пожертви та подяки Господу…».
    «Під час відвідин храму варто концентруватись на щирій молитві, бажанні добра своїм близьким, на любові, чистій цілющій вірі у Господа нашого Ісуса Христа. Живіть зі світлом і миром у душі та не вірте ніяким забобонам!», – підсумували у ПЦУ.
    Нагадаємо, капелани ПЦУ підкорили Говерлу і заспівали на ній гімн України. Також у ПЦУ пояснили, що означає «закопати талант у землю» і різницю між «Івана Купала» і «Різдвом Івана Хрестителя».

    Найсвіжіше

    Популярне