Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Львівщині митрополит Епіфаній освятив іконостас і воду в монастирі Положення ризи пресвятої Богородиці

    На Львівщині Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив іконостас, звершив чин оновлення храму у Святогірському чоловічому монастирі Положення ризи Пресвятої Богородиці, який розташований між селами Білий Камінь та Ушня Золочівського району. Також предстоятель ПЦУ освятив воду на джерелі поряд із храмом.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополиту Епіфанію співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, настоятель обителі ігумен Онуфрій (Дзюпин) та численне духовенство.

    За богослужінням духовенство ПЦУ помолилось за припинення згубної епідемії.

    Наприкінці відправи Предстоятель помісної Українськоі Православної Церкви відзначив благодійників обителі церковними нагородами та виголосив проповідь. «Це місце ознаменоване на честь Пресвятої Богородиці, яка явилася тут і відтоді ім‘я нашої Небесної Матері постійно прославляється у цій святій обителі», – сказав митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, у Львові митрополит Епіфаній вшанував Героїв Небесної сотні. Також Епіфаній привітав українських військових з Днем Миротворця.

    Найсвіжіше

    Популярне