П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Львові митрополит Епіфаній вшанував Героїв Небесної сотні

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній разом із мером Львова Андрієм Садовим та львівськими посадовцями віддав шану загиблим під час подій Революції гідності покладанням квітів, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Ми сьогодні прийшли на це пам‘ятне місце, щоб скласти шану нашим героям, які віддали свої життя за Україну, за гідне майбутнє нашого народу. Маємо пам‘ятати про ті жертви, які були покладені на вівтар нашої державної і церковної незалежності», – сказав митрополит Епіфаній.

    «Мені було цікаво прийти сюди, на Меморіал, тому що я не вперше тут — я був на цьому прекрасному місці вшанування пам’яті наших Героїв Небесної Сотні до відкриття. Я мав запрошення на відкриття, але тоді в мене не було можливості бути тут. Тому зараз, коли перебуваю у Львові, я вирішив, що таке місце потрібно відвідати, щоб віддати шану нашим Героям, завдяки яким без зброї в руках Україна обрала шлях європейського розвитку. І зараз ми повинні надалі рухатися цим шляхом і пам’ятати про ці жертви, які були покладені на вівтар нашої незалежності», — зазначи глава Православної Церкви України.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній привітав українських військових з Днем Миротворця. Також він  відзначив нагородами військових капеланів.

    Найсвіжіше

    Популярне