Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Коли вичерпався «патріотизм»: Священник РПЦ розповів, що «мастить лижі» в США

    Священник Російської православної Церкви Владімір Зайцев, який протягом 7 років керував місіонерським відділом Єкатеринбурзької єпархії, в інтерв’ю The Village розповів про бажання емігрувати в США. Варто додати, що у 2014 році Зайцева заслали в монастир за те, що він проводжав уральських добровольців на Донбас і закликав їх «бити фашистську мразь».
    «… Наше протистояння з Америкою – спекуляція. Ми, країна з 2% від світового ВВП, не можемо опонувати США. Я навіть не можу сказати, що поганого Америка зробила для нас за всю історію. Що не візьми – вони або були нашими союзниками, або чимось допомагали. Нібито ненависть росіян до американців – це політика і спроба заморочити голову. Це ще й спосіб не пояснювати, чому ми, володіючи 66% світових ресурсів, маємо такі біди. Поки нам вливають в голову, що «США – параша, перемога буде наша», наше майно ділять по кишенях», розповів російський священник, додавши, що «США – це країна, яка управляє усім світом».
    «Я дуже добре ставлюся до США і американців. Підписаний на багато пабліків російських емігрантів, що живуть там. На мій погляд, перспектив для наших дітей в Росії немає. Держава не розвивається», – зауважив Зайцев.
    Його розчарувало, що Росія – це країна брехні, де ніхто за неї не несе відповідальності: «Не думаю, що хтось відповість за свою брехню. Але мені хочеться, щоб у владі були люди, відповідальні за свої обіцянки. Не можеш виконати – звільни місце іншому. Але так в Росії ніхто не робить. Я бачу, що моїм дітям тут місця немає. Якщо бути відвертим, я вже мащу лижі».

    Найсвіжіше

    Популярне