П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Безумство роспатріотів: Чи розпочне Росія ще одну війну на пострадянському просторі?

    «Росія може заступитись за Вірменію у випадку агресії з боку Азербайджану і надати військову допомогу Єревану», – таку точку зору на каналі «Царьград» висловив військовий оглядач Віктор Баранєц.
    «Не можна забувати, що на території Вірменії перебуває 201-а військова база РФ. У випадку повномасштабного наступу на Вірменію вона не лишатиметься осторонь і тоді Росія буде змушена перекинути підкріплення», – зазначив він.
    Військовий оглядач звернув увагу на той факт, що нинішнє загострення ситуації – це результат якоїсь геополітичної гри, бо, як вважає Баранєц, за спиною Баку стоять Туреччина та США.
    Також відзначається, що Туреччина вже висловила готовність допомогти Азербайджану. У повідомленні висловлюється припущення, що Ердоган має намір ввести війська до Нагірного Карабаху, щоб посилити свої позиції напередодні виборів у 2023 році.
    Отже, у конфлікті між Вірменією та Азербайджаном росіянам знову ввижається «незрима рука впливу» ненависних Сполучених Штатів Америки і прихована агресія Туреччини, яка ще «за Софію не відповіла перед РФ».
    В той же час, цивілізований світ чудово пам’ятає, що мовою Кремля слово «захист», не залежно від того, кого чи що збирається захищати РФ, означає готовність агресивного наступу без поваги до прав суверенних держав, їх громадян, та до визнаних міжнародною спільнотою кордонів.
    Нагадаємо, Баку і Єреван звинуватили одне одного в порушенні режиму припинення вогню і застосуванні артилерії під час сутички на кордоні в неділю, 12 липня. Як повідомляє міністерство оборони Азербайджану, внаслідок бою загинули двоє азербайджанських військових, ще п’ятеро поранені.
    За версією міноборони Азербайджану, підрозділи збройних сил Вірменії спробували атакувати із застосуванням артилерії азербайджанські позиції на Товузькому напрямку азербайджано-вірменського кордону.
    Речниця міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що азербайджанські військовослужбовці нібито намагалися перетнути кордон на автомобілі УАЗ, а потім, використовуючи артилерійський вогонь, спробували захопити опорний пункт. За її словами, з вірменського боку втрат немає.

    Найсвіжіше

    Популярне