П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Цього року паломництво хасидів до Умані є неможливим. Антисемітизм тут ні до чого

    За результатами міжвідомчої наради у Міністерстві закордонних справ України вирішено, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до міста Умань для проведення святкування юдейського Нового року – Рош га-Шана – у традиційному форматі є неможливим.
    Про це повідомив міський голова Умані Олександр Цебрій у соцмережах.
    «Щодо спроби заполітизувати питання цьогорічного приїзду хасидів до Умані, зокрема, карантинні обмеження подаються деякими організаціями як приклад «антисемітизму» – існує нагальна необхідність вироблення узгодженої державної позиції та відповідного рішення щодо організації цьогорічного відзначення Рош-аш-Шана іудейською громадою», – зазначив Цебрій.
    За його словами, у результаті низки переговорів та зустрічей між посадовцями обох країн, ізраїльська сторона з розумінням сприйняла скасування міжнародного паломництва до Умані цього року.
    Міський голова Умані також перелічив фактори, які роблять паломництво до Умані неможливим:

    • епідеміологічна ситуація в Державі Ізраїль (належить до країн «червоної зони» через показник захворювання на COVID-19);
    • заборона проведення масових заходів в Україні;
    • навантаження на українські медичні заклади;
    • необхідність створення значної кількості місць для обсервації та забезпечення безпеки життя та здоров‘я як громадян України, так й іноземних громадян;
    • складнощі з контролем правоохоронними органами за дотриманням паломниками режиму самоізоляції.

    Найсвіжіше

    Популярне