П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Поліція перевірить священиків російських церков на наявність зброї, першого вже взяли під варту

    Національна поліція України має намір перевірити священнослужителів російських церков на наявність зброї. Про це Духовному Фронту України повідомляють власні джерела.
    Нагадаємо, у середу, 8 липня, 48-річного священнослужителя російської церкви, який раніше вже був судимий за незаконне поводження зі зброєю, затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції. Чоловік купував стартові та шумові пістолети та у власному помешканні перероблював їх на бойові. Священник російської церкви підшукував покупців та поштою переправляв їм зброю. За результатами проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили різного виду зброю, набої до неї, вибухові пристрої.
    10 липня священника російської церкви взяли під варту. Він продавав зброю і вдома організував зброярню, повідомляє офіційний сайт Національної поліції.
    Зброяру в рясі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень. За скоєне 48-річному російському священнику може загрожувати покарання — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
    За даними Духовного Фронту України керівництво Міністерства внутрішніх справ України дало вказівку Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції провести перевірку в середовищі духовенства РПЦ в Україні, серед якого, як повідомляють джерела, багато власників зброї, в тому числі незареєстрованої.
    Варто додати, що під час російсько-української війни храми РПЦвУ на Донбасі служили складами зброї для російських військ.

    Фото: Нацполіція

    Найсвіжіше

    Популярне