П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Доповідь ООН: ФСБ застосовує жорстокі тортури до затриманих в Криму

    Співробітники ФСБ РФ і інших правоохоронних органів в окупованому Криму застосовують тортури, щоб змушувати людей давати свідчення.
    Про це йдеться в нещодавно опублікованій доповіді генерального секретаря ООН по Криму, повідомив сайт Еспресо з посиланням на Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні.
    Зокрема, як зазначається, ФСБ застосовує побиття, удари електричним струмом і задушення. Водночас ніхто з винних так і не був притягнутий до відповідальності в одному з випадків катувань.
    Суди або повністю ігнорували скарги жертв на тортури і жорстоке поводження, або призначали розслідування, які проводилися формально і були завершені без пред’явлення жодних звинувачень.
    У доповіді генерального секретаря ООН відзначається, що ризик тортур і жорстокого поводження є особливо високим під час свавільних арештів та тримання під вартою без зв’язку із зовнішнім світом.
    У задокументованих випадках після надходження постраждалих в Сімферопольському СІЗО або ізоляторів тимчасового тримання медичний персонал зазвичай відмовляв їм у огляді та фіксуванні наявних у них тілесних ушкоджень.
    “Рівень безкарності був таким, що в деяких випадках співробітники ФСБ піддавали жертв жорстокого поводження на очах у їхніх адвокатів, залучених державою для здійснення захисту за призначенням. Останні не вживали жодних заходів для захисту своїх клієнтів”, – відзначається в повідомленні місії.

    Найсвіжіше

    Популярне