Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Голова Верховної Ради підтримав скасування вивчення предметів українською у школах

    Законопроєкт нардепа Максима Бужанського про скасування обов’язкового вивчення 80% предметів у школах українською мовою розглянуть у ВР на 30-ту річницю Декларації про державний суверенітет України.
    Це скасування підтримав Голова Верховної ради Дмитро Рзумков, передає Еспресо з посиланням на народного депутата «Європейської Солідарності» Миколу Княжицького.
    «Сьогодні на погоджувальній раді очільник партії «Слуга народу» Корнієнко запропонував розглянути на цьому тижні законопроєкт Бужанського про скасування обов’язкового вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою. Голова Верховної Ради Разумков підтримав цю пропозицію і висловив бажання розглядати її у четвер, у день 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України. Це глум і над нашою мовою, і над нашою Державою!» – заявив політик.
    «Утиснення прав російськомовних», про які говорять деякі депутати «Слуги народу», – це повторення методички Кремля і гасел, з якими Росія розпочала збройну агресію проти нас», – відзначили в партії Голос.
    Через розгляд законопроєкту Максима Бужанського про мову освіти, яким фактично скасовується перехід на українську в російськомовних школах, Володимир В’ятрович закликав до мітингу під ВР.
     

    Найсвіжіше

    Популярне