Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архімандрит РПЦвУ заявив, що в армії України дискредитують їхню церкву і закликав скасувати призов

    Архімандрит РПЦвУ обурився, що практично всі капеланські посади віддали капеланам ПЦУ та УГКЦ і назвав це «дискримінаційною політикою» уряду України.
    Він закликав державу скасувати мобілізацію вірян Московського патріархату, бо в армії порушують їхні релігійні свободи.
    «Цілком допустимо поставити проблему таким чином: якщо держава закликає своїх громадян до виконання обов’язку перед Батьківщиною, але при цьому позбавляє їх законного права на релігійну свободу, то нехай тоді скасує призов тих, чиї права будуть свідомо порушені», – заявив заступник голови Синодального відділу Російської православної Церкви в Україні із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архімандрит Лука (Винарчук), повідомляє пресслужба РПЦвУ.
    Архімандрит впевнений, що «південно-східні області також завжди були районами найбільшої концентрації парафіян РПЦ» тому має бути багато капеланів Московського патріархату серед війська, проте зараз жодного.
    На його думку, в армії багато військових є вірянами РПЦ і через те що до війська не підпускають капеланів Російської Церкви, воїни не можуть задовольнити свої духовні потреби.
    «На сьогодні практично всі капеланські посади віддані або представникам ПЦУ, або уніатам. Навіть баптистських пасторів в армії більше, ніж священників УПЦ (МП, – ред), який лише один», – обурився архімандрит РПЦвУ.
    Зауважимо що зараз на сході України перебуває десятки капеланів ПЦУ, УГКЦ, РКЦ та інших конфесій. Керівництво ЗСУ вирішило не залучати до душпастирства священиків Московського патріархату через ризики безпеки. Так в Криму священики РПЦ брали участь у захопленні Криму. Також священики УПЦ (МП) освячують російську зброю в Криму, називаючи її «зброєю правди».
    Нагадаємо, священнику РПЦвУ, який напідпитку протаранив Lexus, суд виніс вирок. Також у Росії блискавка за годину спалила храм РПЦ. Водночас ми оприлюднили записки колишнього підполковника КДБ: РПЦ і спецслужби.
     

    Найсвіжіше

    Популярне