Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ передав факсиміле Пересопницького Євангелія до Національної школи суддів

    У Музеї Блаженнішого митрополита Володимира духівник Фонду його пам’яті митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) передав ректору Національної школи суддів Заслуженому юристу України Миколі Оніщуку факсиміле Пересопницького Євангелія.
    Доктор юридичних наук Микола Оніщук оглянув Спасо-Преображенський собор, а потім Музей Блаженнішого митрополита Володимира. Свої враження від відвідання собору та Музею гість виклав у книзі почесних відвідувачів, повідомляє митрополит Олександр у Facebook.
    Митрополит Олександр передав у дар Національній школі суддів в особі її ректора Миколи Оніщука примірник факсиміле Пересопницького Євангелія «за вагомий внесок у розбудову та становлення незалежної правової Української Держави, справедливої судової системи, розвиток освіти, науки, культури, відродження духовності Української нації, становлення Помісної Православної Церкви в Україні, повернення в серця та свідомість людей віри в добро та справедливість».
    Пересопницьке Євангеліє – незрівнянний зразок українського живопису та рукописної книги. Створене на Волині упродовж 1556-1561 років. Пересопниця є першою в Україні церковною книгою, перекладеною із книжної церковнослов’янської мови на староукраїнську.
    Нагадаємо, митрополит Олександр (Драбинко) і духовенство ПЦУ помолились за Василя Сліпака.Також Владика Олександр (Драбинко) заявив, що у РПЦвУ є багато прихильників автокефалії.

    Найсвіжіше

    Популярне