Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав відомого церковного дипломата протоєрея Богдана Гулямова з 50-літтям.

    Блаженнійший Епіфаній, митрополит Київський та всієї України очолив святкову літургію, яка відслужена у день 50-ліття протоієрея Богдана Гулямова. Предстоятель Церкви вручив ювілянту Орден Архангела Михаїла І ступеню, відзначивши виняткові заслуги на ниві церковної дипломатії.
    «Ми спільно звершили Божественну літургію і подякували Богові за всі ті благодіяння, яких Він сподобив нас упродовж минулого часу, а також помолилися за настоятеля протоієрея Богдана, який сьогодні відзначає ювілей 50-ліття. Ви є добрим священнослужителем Церкви Христової. Ви брали безпосередню активну участь у проведенні історичного об‘єднавчого Собору, який відбувся 15 грудня 2018 року в стінах Софії Київської. Хоча нетривалий час звершуєте своє служіння у священному сані, але упродовж цього часу ви зробили багато добрих і корисних справ для розвитку визнаної помісної Української Православної Церкви, Церкви, яка здобула свою незалежність і визнаний автокефальний статус.
    Тож бажаю, щоби Господь і надалі був щедрий і милостивий до Вас. Бо якщо Господь буде допомагати і сприяти, то ми як люди можемо зробити в майбутньому багато добрих і корисних справ», – сказав митрополит Епіфаній.
    Отець Богдан Гулямов – корінний дніпрянин, що став одним із організаторів історичної події – Об’єднавчого Собору у Софії Київській 15 грудня 2018 року і отримання Томосу 6 грудня 2019-го. Та крім того він докладає багато зусиль для розвитку Дніпровської єпархії Помісної Церкви. Отець Богдан – ще й багатодітний батько, а його дружина Олена – відома спортсменка, чемпіонка України та Європи. Разом виховують СЕМЕРО дітей – у вірі та любові до Церкви.
    «Духовний Фронт України» приєднується до вітань і бажає отцю Богдану многая і благая літа!

    Найсвіжіше

    Популярне