Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський суд постановив стягнути з приходу РПЦ 350 мільйонів рублів: не заплатили за будівництво храму

    Арбітражний суд Хабаровського краю Росії задовольнив позов «Головного військово-будівельне управління № 6» до приходу Спасо-Преображенського кафедрального собору Владивостоцької єпархії Російської Православної Церкви про стягнення майже 350 млн рублів. Борг утворився в процесі будівництва храму в центрі Владивостока. Представники церкви від коментарів утримуються.
    Про це повідомляє Credo.press
    Згідно з опублікованою на сайті Арбітражного суду Хабаровського краю резолютивної частини рішення судді Малашкіна від 25 червня, місцева релігійна організація православної парафії Спасо-Преображенського кафедрального собору Владивостоцької Єпархії Російської Православної Церкви (Московський Патріархат) зобов’язана погасити перед «Головним військово-будівельним управлінням № 6» борг в розмірі 349 676 796 рублів. Крім того єпархія РПЦ повинна погасити державне мито в розмірі 200 000 руб. Рішення арбітражу вступить в законну силу після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття, якщо не буде подана апеляційна скарга.
    Відповідальний за будівництво Спасо-Преображенського кафедрального собору протоєрей Ігорь Талько повідомив, що «вперше чує» про рішення Хабаровського арбітражу і відмовився від коментарів. Так само вчинив голова парафіяльної ради собору протоєрей Дімітрій Фєдорін, запропонувавши звертатися за роз’ясненнями до «керівного архієрея». У приймальні митрополита Владивостоцького і Приморського Владіміра на дзвінки не відповіли. Раніше представники церкви заявляли, що ситуацію навколо заборгованості перед будівельниками Спасо-Преображенського кафедрального собору коментувати не будуть.
    Відомо, що «Дальспецстрой» вже подавав у 2014 році в Арбітражний суд Хабаровського краю позов до релігійної організації «Владивостоцька Єпархія Російської Православної Церкви (Московський Патріархат)» про стягнення заборгованості в розмірі 380 876 765 рублів. Але справа залишилася без розгляду, оскільки учасники в суд не з’явилися.
    У червні 2011 року, коли будівництво храму почалося, представники єпархії оцінювали його вартість в 420 млн руб.
    Нагадаємо, поліція затримала за кермом п’яного священника РПЦвУ – радника з питань моралі. Також РПЦ почала шкодувати «старця» Філарета.

    Найсвіжіше

    Популярне