Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У жіночому монастирі ПЦУ у Луцьку монахині випікають і продають власний хліб

    У Луцькому жіночому монастирі Святителя Василія Великого ПЦУ монахині у своїй невеличкій пекарні крім просфор почали випікати хліб на заквасці.
    «Про його смак та аромат тепло відгукуються молільники обителі та місцеві жителі, які із задоволенням його купують», – йдеться у повідомленні на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у Facebook, передає ВолиньPost.
    Цілозерновий, житній, пшенично-житній види хлібу печуть тричі на тиждень – у суботу, середу й неділю. Продають його в крамницях монастиря: «Аліфія» та безпосередньо в монастирі на другому поверсі біля домового храму святої Катерини в ці ж дні на території кафедрального Свято-Троїцького собору ПЦУ.
    Як розповіла намісниця ігуменя Анастасія (Заруденець), ідея випікати хліб виникла під час карантину. Монахині почали займатися випічкою, адже то було зручніше й дешевше в карантинних умовах. Черниці також пригощали своїми виробами молільників, які допомагали монастирю. І ті не лише добре відгукувалися про виріб, а й запропонували випікати хліб для продажу.
    Займається цією справою монахиня Параскева, яка вивчила тонкощі випікання тіста.
    Нагадаємо, на Мадагаскарі заснували перший православний монастир. Також у Дніпрі освячено перший жіночий монастир ПЦУ. 

    Найсвіжіше

    Популярне