Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Що об’єднує Михайла Драгоманова з Болгарією?

    Традиційно червень для Посольства України в Болгарії – це місяць вшанування Михайла Драгоманова.
    19 червня вiдбулося урочисте покладання квітів на могилу Михайла Драгоманова на Центральному софійському кладовищі з нагоди 125-ї річниці з дня його смерті.
    Пам’ять видатного українського вченого і полiтичного дiяча, професора Софiйського унiверситету (1889-1895 рр.) вшанували представники Спілки українських організацій в Республіці Болгарія (СУОБ) «Мати Україна» та співробітники Посольства України в Болгарії.

    А 20 червня вийшов друком новий Збірник конференції “Драгоманівські студії”, до якого увійшли матеріали XI-XIV міжнародних конференцій.
    За майже півтора десятиліття «Драгоманівські студії» перетворилися на унікальний майданчик для дискусій, наукових пошуків та гуртування усіх небайдужих до теми українсько-болгарських взаємин та української справи в Болгарії. Зібрані й видані матеріали містять цікаву і різноманітну фактологічну базу для подальших досліджень наукових, культурних та літературних зв’язків між українцями і болгарами.
    А чи відомо Вам, що пов’язує Михайла Драгоманова з Болгарією, яким є його внесок у розвиток українсько-болгарських взаємин, запитує Посольство на своєї сторінці у Facebook.
    Українські дипломати разом з керівництвом СУОБ “Мати Україна” та викладачами відділення україністики філологічного факультету Софійського університету створили відеопроект, в якому розказують про болгарський період життя та творчості Михайла Драгоманова.

    Автори проекту наголошують – Михайло Драгоманов заклав підгрунтя до розвитку філологічної науки і літератури та мав вплив на творчість кількох поколінь болгарських письменників. Він виховав плеяду молодих болгарських вчених, які згодом стали гордістю болгарської нації. Завдяки багатогранній діяльності вченого в Софії значно пожвавилися українсько-болгарські культурні зв’язки.

    Найсвіжіше

    Популярне